Go_A bedankt Nederlandse studente met plekje in Green Room

Emmie van Stijn, de Nederlandse studente die afgelopen week als stand-in-zangeres moest invallen bij de repetitie van de Oekraïense songfestivalinzending Go_A, mag komende week nog een keer terugkeren naar Rotterdam Ahoy. De band heeft haar als bedankje uitgenodigd om bij de eerste halve finale te zijn.

"Ze komt bij ons zitten in de Green Room", zei Taras Shevchenko van Go_A tijdens de openingsceremonie van het songfestival tegen het ANP. Hij en de rest van de band zijn nog altijd vol lof over haar prestatie. "Ze zong in het Oekraïens, bijna zonder accent. Dat is echt fantastisch. Met deze uitnodiging willen we haar bedanken voor alles wat ze voor ons heeft gedaan."

De leadzangeres van Go_A, Kateryna Pavlenko, voelde zich woensdag niet lekker en moest uit voorzorg in quarantaine in afwachting van haar coronatest. Daardoor miste ze de tweede repetitie. Emmie, die voor de officiële repetities begonnen al stand-in was, werd daarop gebeld en kwam razendsnel naar Rotterdam Ahoy. Zij was namelijk de enige die de act uit haar hoofd kent, en de tekst is niet zomaar in twee uurtjes te leren.

Shevchenko gaf op de turquoise loper aan dat de band afgelopen week toch behoorlijk zenuwachtig was over de gezondheid van Kateryna. "Maar gelukkig is ze oké en negatief getest. We kunnen niet wachten om op te treden in onze halve finale."