Goede vriend Adele: nieuwe nummers klinken geweldig

Waar fans van Adele al meer dan vijf jaar geduld moeten hebben, heeft haar goede vriend Alan Carr al nummers van haar vierde album mogen horen. "Oh mijn god, ze klinken geweldig", zegt de komiek in de Britse editie van Grazia.

Toch zal het nog wel even duren voordat de plaat gaat verschijnen, de perfectionistische zangeres verandert constant dingen aan de liedjes. "Ze veranderen steeds en het waren hele ruwe versies", zo weet Alan.

De Britse komiek vond het wel heel bijzonder om nieuw werk van Adele, die in 2018 zijn huwelijk voltrok, te horen. Volgens hem kunnen zangeressen met een vergelijkbare stem zich niet meten aan haar talent. "Soms staan er mensen in de hitlijsten die een beetje klinken als Adele. Maar dan hoor je haar stem weer en weet je: er is er maar één Adele."

Geen idee

De 32-jarige zangeres was aanvankelijk van plan om haar nieuwe album vorig jaar september uit te brengen, maar die deadline werd vanwege de coronacrisis niet gehaald. Tegen een Instagramvolger die benieuwd was naar een nieuwe datum, zei Adele dat ze nog "geen idee" heeft.

In 2015 bracht de zangeres haar laatste album 25 uit. Voorgangers 21 en 19, ook vernoemd naar haar leeftijd tijdens de opnames van de platen, verschenen in 2011 en 2008.