Goldband en Altın Gün in line-up Rock Werchter

De organisatie van het Belgische festival Rock Werchter heeft vrijdag 64 nieuwe namen aan de line-up van de komende editie toegevoegd. Onder anderen de Nederlandse bands Goldband en Altın Gün maken hun opwachting.

Op de lijst zijn ook heel wat grote buitenlandse namen te vinden. Zo treden onder anderen Rag'n' Bone Man, Anne-Marie, Lianne La Havas, Michael Kiwanuka, Disclosure en Kacey Musgraves op op Rock Werchter, waar doorgaans ook veel Nederlanders op afkomen.

Eerder werd al bekend dat Pearl Jam, Metallica, Imagine Dragons, Red Hot Chili Peppers, The Killers, Twenty One Pilots en The War On Drugs voor dit jaar zijn geboekt. Queens of The Stone Age heeft afgezegd vanwege gewijzigde tourplannen.

Puzzel

Werchter-organisator Herman Schueremans zegt dat "de puzzel zo goed als gelegd" is. "Wij zijn trots op dit programma. Er zit grote variatie in de line-up. Er zijn de grote headliners, er is straffe rock, pop en indie, er is geweldige soul en hiphop. Veel nieuw talent ook. Een frisse mix, helemaal nu", zegt hij. Volgens Schueremans belooft de editie van 2022 bijzonder te worden. "Artiesten kijken er erg hard naar uit om eindelijk weer te kunnen optreden. En ook bij de fans is de goesting enorm groot om dat unieke festivalgevoel weer te beleven."

De kaartverkoop voor Rock Werchter is al begonnen. Volgens de organisatie is ongeveer 90 procent van de tickets al weg.