Goldband opnieuw grote winnaar bij 3FM Awards

Goldband is net als vorig jaar als grote winnaar uit de bus gekomen tijdens de uitreiking van de 3FM Awards, donderdagavond in poppodium PAARD in Den Haag. Het Haagse trio, dat bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen, wist hun nominaties in de categorieën Beste Groep, Beste Samenwerking en Beste Song te verzilveren. De winnaars zijn bepaald door luisteraars van 3FM.

De 3FM Award voor Beste Samenwerking won de groep samen met zangeres Maan voor hun liedje Stiekem, dat eind vorig jaar werd uitgebracht en op het album Leven van Maan terug te vinden is. Stiekem was ook genomineerd in de categorie Beste Song, maar daarin wist Goldband zichzelf te verslaan. Zij mochten het beeldje in deze categorie namelijk in ontvangst nemen voor hun andere hit Noodgeval. Dat lied kwam in 2021 uit en verscheen op hun album Betaalbare romantiek.

Verder kreeg rapper Joost de Award voor Beste Artiest, mocht Claude het beeldje voor Beste Nieuwkomer in ontvangst nemen en kreeg Prins S. en de Geit het beeldje voor Beste Indie Act. S10 mocht een 3FM Award in ontvangst nemen voor haar album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt, dat de zangeres eind vorig jaar uitbracht.

Afgelopen jaar was het Haagse Goldband samen met zangeres MEAU de grootste winnaar. De Nederlandse acts wisten allebei twee van hun drie nominaties te verzilveren. Goldband kreeg toen de prijs voor Beste Groep en Beste Album voor hun plaat Betaalbare romantiek.