Golfer Luiten verliest leiding Dutch Open na ronde van ‘net niet’

CROMVOIRT (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft op de tweede dag van het Dutch Open de leiding uit handen gegeven. De Nederlander had 75 slagen nodig voor zijn tweede ronde, tien meer dan een dag eerder. Luiten staat voorlopig op de gedeelde dertiende plaats.

De 36-jarige Zuid-Hollander startte zijn tweede omloop over de banen van Bernardus Golf in Cromvoirt op de tiende hole. Met een bogey en een birdie presteerde hij stabiel tijdens het eerste deel van zijn ronde, maar op de tweede negen holes zakte Luiten weg in het klassement. Hij moest twee bogeys en zelfs een dubbele bogey (op hole 1) invullen op zijn scorekaart. Luiten zette daar slechts één birdie tegenover en kwam uit op een dagscore van drie boven par.

"Het was niet zo scherp als donderdag", zei Luiten bij Ziggo Sport. "Net wat minder birdies en wat meer bogeys. Dat geeft aan dat golf een raar spelletje is. Het was vandaag net niet."

De Chinees Li Haotong nam de leiding met een ronde van 63 slagen. Hij kwam daardoor uit op een totaal van 135 na twee dagen, vijf minder dan Luiten.