Golfer Matsuyama houdt net stand op Masters en wint eerste major

AUGUSTA (ANP) - Hideki Matsuyama heeft zijn eerste major gewonnen in het golf. De 29-jarige Japanner hield op de slotdag van de Masters in Augusta zijn zenuwen ternauwernood in bedwang. De klassementsleider ging rond in 73 slagen (+1) en dat was net voldoende voor de eindzege.

Matsuyama eindigde op een score van 278 slagen. Hij gaat met een bedrag van ongeveer 1,75 miljoen euro naar huis. De Amerikaan Xander Schauffele zette zijn Japanse speelpartner in de slotfase nog wel even onder druk, maar ging op de zestiende hole in de fout met een triple bogey. Zijn landgenoot Will Zalatoris (24) eindigde in zijn eerste Masters als tweede met een score van 279, gevolgd door Schauffele en landgenoot Jordan Spieth (beiden 281).

Matsuyama is de eerste Japanse man die één van de vier majors in het golf op zijn naam heeft geschreven. Hij is na de Zuid-Koreaan Yang Yong-eun, die in 2009 het PGA Championship won, de tweede Aziaat die bij de mannen een 'monument' op zijn erelijst heeft staan. Namens Japan wonnen Chako Higuchi (1977) en Hinako Shibuno (2019) bij de vrouwen al eens een major.