Golfer McIlroy aan kop na eerste ronde PGA Championship

TULSA (ANP) - De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy voert na de eerste ronde van het PGA Championship het klassement aan. De 33-jarige McIlroy begon de tweede major van het jaar met 65 slagen. De Noord-Ier kwam op de banen van de Southern Hills Country Club in Tulsa (Oklahoma) tot zeven birdies en moest daar twee bogeys tegenover zetten. Hij heeft één slag voorsprong op de Amerikanen Tom Hoge en Will Zalatoris.

"Een geweldige start van mijn toernooi", zei de voormalige nummer 1 van de wereld, die in zijn carrière al vier majors won. McIlroy zegevierde in 2012 en 2014 op het PGA Championship. Sinds die tweede zege op het Amerikaanse toernooi wist hij geen major meer te winnen. Vorige maand eindigde hij op de Masters in Augusta als tweede achter de Amerikaan Scottie Scheffler, de huidige aanvoerder van de wereldranglijst.

Scheffler had donderdag 71 slagen nodig voor zijn eerste ronde in Tulsa en staat daarmee op de gedeelde 38e plaats. Tiger Woods beleefde helemaal een teleurstellende dag. De vijftienvoudig majorwinnaar, die op de Masters zijn rentree maakte na ruim een jaar afwezigheid als gevolg van een auto-ongeluk, staat met 74 slagen op de 99e plek. Woods (46) had zichtbaar moeite met lopen. "Het was een frustrerende dag. Lopen doet pijn, draaien doet pijn, afzetten doet pijn. Ik kan mijn been niet belasten", zei de Amerikaan, die bij het auto-ongeluk zware verwondingen aan zijn rechterbeen opliep.