Golfer Mickelson werkt aan 2e editie van The Match tegen Woods

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse golfer Phil Mickelson heeft best wel zin in een nieuw titanenduel met zijn vroegere 'vijand' Tiger Woods, zeker nu de gehele sportwereld door het coronavirus vrijwel volledig tot stilstand is gekomen. "Ik ben ermee bezig, dat is zeker", liet hij op Twitter weten na een vraag van een fan.

Woods (44) en Mickelson (49) waren jarenlang elkaars grootste concurrenten die nauwelijks een woord wisselden, maar die animositeit is geleidelijk aan veranderd in een vriendschap. Woods, goed voor vijftien majorzeges, en 'Lefty', vijfvoudig majorwinnaar, oefenen tegenwoordig vaak samen.

In november 2018 speelden beide grootheden de eerste editie van 'The Match', een zeer lucratief showduel over 18 holes op de Shadows Creek Golf Course in Las Vegas. Publiek was er niet bij en de strijd was alleen tegen betaling te zien op televisie of internet. Mickelson won het golffestijn in de play-off op de vierde extra hole en verdiende daarmee 9 miljoen dollar (circa 8,2 miljoen euro). Woods bleef met lege handen achter.

Beroemdheid

Voor de tweede editie van 'The Match' worden beide spelers mogelijk aan een golfpartner gekoppeld en dat zou een beroemdheid uit een andere tak van sport kunnen zijn. "Dat zou een extra dimensie aan de wedstrijd geven en onderweg bovendien wat meer gespreksstof opleveren", liet Mickelson eerder al weten.

Het golfseizoen ligt zeker tot eind mei stil vanwege het coronavirus. De eerste majors van het jaar, de Masters en het PGA Championship, zijn daardoor ook uitgesteld.