Gommers roept Geuze en Gorgels op niet meer over roken te praten

Diederik Gommers heeft Monica Geuze en Kaj Gorgels op TikTok opgeroepen om het niet meer over roken en vapen te hebben in hun podcast Geuze & Gorgels en hier niets meer over te delen op hun TikTokpagina. De ic-arts is samen met andere (bekende) artsen een TikTokaccount begonnen. Daarmee willen ze tiktokkers oproepen geen video's meer te delen over roken en bestaande video's hierover te verwijderen. Die oproep doet Gommers dus ook richting Geuze en Gorgels.

"Hoi Monica en Kaj", begint Gommers zijn video. "Je denkt vast, wat doet die oude Diederik Gommers op TikTok? Ik ben hier omdat ik jullie hulp nodig heb. Ik ga eerlijk zijn, ik vind jullie oprecht leuke mensen en ben stiekem wel een beetje fan van jullie podcast."

Alleen ziet de arts "meerdere podcastfragmenten over roken en vapen", vervolgt hij. "Ook al noemen jullie dit alleen, dit inspireert anderen om ook te vapen. Jullie hebben bijna alleen al 5 miljoen likes op dit account en ik kan me niet voorstellen dat jullie het gezicht willen zijn van de dodelijke tabaksindustrie en jullie volgers verslaafd willen maken."

Alarm

Daarom slaat hij alarm, zegt Gommers. "Omdat ik wil voorkomen dat ik al die volgers later op de intensive care zie omdat ze ernstig ziek zijn. Ik ben hier niet om met mijn vinger te wijzen, maar vraag je vanuit mijn hart: gaan jullie voor views of voor gezondheid?" Ze zouden artsen helpen "door deze video te verwijderen", zegt de arts. "En vanaf nu geen vapes meer te laten zien of te noemen in jullie video's. De keuze is aan jullie."

Geuze deelt een TikTokvideo waarin ze geluidloos reageert op de video van Gommers. Daarin lijkt ze geschokt te reageren op zijn woorden, met name op het fragment waarin hij zegt te willen voorkomen dat de volgers van de TikTokpagina van de podcast later op de intensive care belanden. Met haar hand lijkt ze te gebaren dat hij rustig aan moet doen.