Gommers voelt zich ongemakkelijk aan volle talkshowtafels

Diederik Gommers voelt zich ongemakkelijk aan de volle talkshowtafels nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt. Dat stelde de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care in de RTL-talkshow Humberto.

Gommers pleitte ervoor dat Nederlanders meer zelf hun verantwoordelijkheid nemen in plaats van te wachten op het moment dat het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen oplegt. "Wat wij doen met z’n allen is dat we de hele tijd naar de politiek kijken, maar de aanpak van een virus is kijken naar ons gedrag en dat doen we zelf", beklemtoonde hij. "Natuurlijk beslissen zij, maar de vraag is of wij morgen of vanavond niet al gelijk zelf kunnen beginnen."

De gezaghebbende arts noemde als voorbeeld het feit dat er aan tafel bij Humberto maar vier mensen zaten en dat er afstand werd gehouden. "Ik zag van de week dat ze met z'n zessen zaten", legde hij uit. Hiermee doelde Gommers op zijn bezoek aan de talkshow Op1.

Niet in mijn bubbel

Hij beaamde, na een vraag van Humberto, dit ongemakkelijk te hebben gevonden: "Ik kom nu mensen tegen die niet in mijn bubbel zitten. Ik zie iedere dag dezelfde mensen op mijn werk. Op het moment dat ik ergens naartoe ga waar ik het risico loop op andere mensen, ben ik ook voorzichtig."

Gommers is 57 en behoort daarmee naar eigen zeggen tot een risicogroep. "Ik ben al meer dan zes maanden geleden gevaccineerd en dan weet je dat het vaccin wat minder effectief wordt."