Gordon ervaart druk om voorbeeldfunctie

Gordon is inmiddels tien maanden afgekickt van alcohol en drugs. De zanger en presentator geeft geregeld updates op social media over zijn herstel, maar vindt het niet altijd even makkelijk dat anderen hem zien als een voorbeeld.

Ook in coronatijd is de zanger veel bezig met zijn gezondheid. Als suikerpatiënt maakt hij zich soms zorgen, maar daar gaat hij niet onder gebukt. "Van in angst leven is nog nooit iemand gelukkig geworden. Ik ben altijd een vechter geweest. Als ik zo tot mijn einde moet komen dan heeft het zo moeten zijn. Ik weet dat er iets groters en mooiers is, en dat er over me gewaakt wordt", zegt hij zaterdag in De Telegraaf.

Gordon vindt het belangrijk dat hij positief blijft. "Ik moet sterk blijven voor de mensen voor wie ik een voorbeeld ben geweest de afgelopen tien maanden. Dat geeft ook best een druk, het publieke oog. Ik mag niet verzwakken."

Op moeilijke momenten probeert de zanger stil te staan bij zijn zegeningen. "Ik heb een huis met een gym en een zwembad - dat ik godzijdank nog niet verkocht had - en lieve mensen om me heen. Mijn motto is: Kijk vooral naar wat je wel hebt. Ik zeg elke dag de Serenity Prayer op. (Gebed om Kalmte van de Anonieme Alcoholisten, red.)."