Gordon voorspelt nationale feestdag als coronacrisis voorbij is

De magische datum van 1 juni - voorlopig de dag waarop de horeca in Nederland mogelijk weer open zou mogen - ziet Gordon als een nieuwe nationale feestdag. Dat zegt hij in een interview met HorecaNederland.tv op YouTube.

"Ik denk dat we straks een soort nieuwe Bevrijdingsdag krijgen", voorspelt de zanger. "Dat we op 1 juni massaal de straat opgaan en elkaar in de armen vliegen."

Tot die tijd is het voorlopig binnen blijven troef voor Gordon, die zelf als eigenaar een aantal horecazaken heeft moeten sluiten vanwege het coronavirus. De zanger erkent dat het lastige tijden zijn voor ondernemers. "De horeca zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik denk dat het zeker een half jaar tot een jaar gaat duren voordat het weer op een normale manier op gang is gekomen. Dat doet je wel heel verdomde pijn."

Het is ook volgens Gordon "allemaal weg" en dat is triest, vindt hij. "Je hebt iets opgebouwd, ik ben daar zes jaar mee bezig met mijn hart en mijn ziel. Dat geldt voor al mijn collega’s, er zijn mensen die nu hun levenswerk kwijt zijn."