Gospelwedstrijd Amazing Grace trapt af met 828.000 kijkers

Het nieuwe EO-programma Amazing Grace wist zondagavond 828.000 kijkers te trekken, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). In deze muziekwedstrijd, gepresenteerd door Giovanca Ostiana, staat gospel centraal.

De acht bekende Nederlanders die deelnemen, onder wie Desray, Dries Roelvink en Charly Luske, zijn onderverdeeld in twee teams. Het ene team staat onder leiding van Shirma Rouse, het andere van Berget Lewis. De zangers en zangeressen proberen het zanggenre zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en nemen het tegen elkaar op. Uiteindelijk halen vier deelnemers de finale, waarna één winnaar wordt gekozen.

Amazing Grace behaalde de vierde plek in de kijkcijfer top 25 van zondag. De aftrap van de serie Jos op NPO 3, met onder anderen Diederik Ebbinge, werd door 347.000 mensen bekeken. Het programma komt daarmee op plek 22 in de lijst van best bekeken programma's.

Het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 voert zoals gebruikelijk de lijst aan, dit keer met 1,8 miljoen kijkers. Het nieuwe seizoen van het MAX-programma Het Dorp, waarin Huub Stapel en Wim Daniëls door het land trekken, wist 1,1 miljoen kijkers naar NPO 1 te trekken. Postcode Loterij Eén Tegen 50 was het best bekeken RTL-programma. Die quiz op RTL 4 werd door 809.000 mensen bekeken en komt daarmee op plek 5. Het best bekeken SBS6-programma was Hart van Nederland, dat met 631.000 kijkers op plek 8 staat.