Götze groot vraagteken bij PSV voor duel met PEC Zwolle

EINDHOVEN (ANP) - Het is zeer de vraag of Mario Götze donderdag met PSV tegen PEC Zwolle kan uitkomen. De Duitser kampt met met lichte spierproblemen en traint nog individueel. "Het is waarschijnlijker dat hij er zondag weer bij is", doelde trainer Roger Schmidt op de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.

Mohamed Ihattaren en Timo Baumgartl moeten het duel met PEC Zwolle ook nog overslaan. Ihattaren kampt met maagproblemen. "Ik weet niet of dat door de ramadan kan komen", antwoordde Schmidt. "Maar hij heeft een paar dagen niet kunnen trainen. Baumgartl is een optie voor zondag."

Eran Zahavi lijkt wel gewoon beschikbaar. Hij hervatte dinsdag de training, na een brute overval van zondag op zijn gezin in zijn woning in Amsterdam. "Ik moet nog even met hem praten, maar volgens mij wil hij snel terug naar een normale situatie", zei Schmidt.

PSV verdedigt in de resterende competitieduels met PEC Zwolle en FC Utrecht een voorsprong van 1 punt op AZ, de nummer 3 van de ranglijst uit Alkmaar. "Voor die voorsprong hebben we hard gewerkt en nu willen we ook als tweede eindigen", zei Schmidt. "Dan plaatsen we ons voor de voorronden van de Champions League. Volgend seizoen willen we de strijd met Ajax aangaan. Zij waren dit seizoen te goed, al was het verschil in onze drie onderlinge duels niet groot. Het verschil in budget met Ajax kunnen we niet dichten. We zullen het op een andere manier moeten doen. "

Schmidt hoopt dat zijn spelers het duel met PEC Zwolle niet te licht opnemen. "Die club zit in een vergelijkbare situatie met Heerenveen en daar speelden we twee weken geleden gelijk tegen", zei hij. "Ik kijk niet naar AZ. We moeten twee keer winnen en dan zijn we tweede."