Goud en zilver voor Nederlandse vierspanmenners op WK

PRATONI DEL VIVARO (ANP) - De Nederlandse menners hebben op de WK vierspannen in Italië goud veroverd in de landenwedstrijd. Het team bestond uit vader en zoon IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde. Met een totaal van 313,93 strafpunten bleven ze Duitsland (tweede) en België (derde) voor.

In het individuele klassement pakte de 61-jarige IJsbrand Chardon zilver. Bram Chardon (29) eindigde individueel als vierde, Koos de Ronde werd zevende. De wereldtitel ging voor de zesde keer naar de Australiër Boyd Exell. De 'eeuwige' rivaal van IJsbrand Chardon kwam na drie onderdelen (dressuur, marathon en de vaardigheidsproef) uit op een totaal van 156,06 strafpunten. De Nederlander werd tweede met 159,82, zijn zoon eindigde op 165,92. De Ronde viel door een wat tegenvallende afsluitende vaardigheidsproef terug in het klassement met 175,09 strafpunten.

Vier jaar geleden bij de WK in Tryon eindigden de Nederlandse menners in het landenklassement als tweede achter de Verenigde Staten. Individueel bleven vader en zoon Chardon en De Ronde toen buiten de medailles.