Graham Norton wil dankzij corona-lockdown nog niet met pensioen

Als er één ding is dat de coronapandemie Graham Norton heeft geleerd, dan is het wel dat hij nog lang niet klaar is om met pensioen te gaan. De 58-jarige presentator dacht vorig jaar wat minder klussen aan te nemen, maar dat beviel hem eigenlijk niet zo goed als hij had gedacht.

"Ik had het idee dat ik het wat rustiger aan ging doen, gewoon even een beetje mijn voet van het gaspedaal halen", vertelt Graham in een interview met The Mirror. "Maar het tegenovergestelde gebeurde. Ik ben nu drukker dan ooit." Naast dat hij zijn eigen tv-programma heeft, presenteert Graham onder meer ook Ru Paul's Drag Race UK en doet hij een radioshow.

"Ik dacht dat ik met pensioen wilde, maar tijdens de eerste lockdown kreeg ik vast een voorproefje van hoe dat zou zijn en ik vond het maar niks", vervolgt de Brit. "Toen dacht ik: eigenlijk heb ik best veel geluk dat ik überhaupt aan het werk kan."

De presentator van The Graham Norton Show meent bijvoorbeeld dat vrije dagen in je pensioen niet meer zo waardevol zijn als nu. "Dat je ergens moet zijn of dat iemand wil dat je ergens heengaat en dat je een doel hebt voor je vrije tijd, maakt het anders."