Groenendijk ziet extra wilskracht in songfestivalstad Rotterdam

Het Eurovisiesongfestival begint tweeënhalve maand voordat het evenement losbarst al aardig te leven in gaststad Rotterdam. Cabaretier Richard Groenendijk, die als vrijwilliger bij het songfestival betrokken is, merkt aan alles dat iedereen er enorm aan toe is.

"Het leeft al enorm", zegt Richard in gesprek met het ANP. Hoewel het nog uiterst onzeker is hoe het songfestival er straks uitziet, staat iedereen achter de schermen te trappelen. "Ik denk dat het een songfestival wordt met heel veel coronatesten. Maar daarnaast wel met heel veel positiviteit, extra power en wilskracht omdat iedereen zo verschrikkelijk graag wil. Net zoals in de lente de knoppen in de bomen op barsten staan, maar ze nog niet uitkomen omdat het te koud is. Dat is een beetje het gevoel wat we met alles hebben."

Richard mocht donderdag bij het Depot Museum Boijmans van Beuningen de officiële aftelklok voor het songfestival een zetje geven van 80 naar 79 dagen. Ook de komende maanden blijft het songfestival terugkeren in zijn agenda. De cabaretier is onder meer betrokken bij het Rotterdamse Stadsprogramma, waarvoor hij de wijken in gaat.

Mogelijk is Richard ook van de partij in de Eurovision Village, dat - als de coronamaatregelen dat toelaten - wordt opgebouwd op de Binnenrotte. "Vorig jaar was er sprake van dat Paul de Leeuw en ik het podium zouden hosten. Dat willen ze in principe weer met ons doen, maar we weten nog niet of dat mag", zegt hij. Het blijft daarom voorlopig afwachten wat er wel en niet kan. "Er zijn heel veel plannen en iedereen staat in de steigers om daar aan te beginnen, maar pas als we echt weten hoe het met corona zit kunnen we spijkers met koppen slaan."