Grondlegger moet afscheid nemen van ESNS

GRONINGEN - De grondlegger van Eurosonic Noorderslag (ESNS) moet noodgedwongen zijn werk als creatief directeur neerleggen. Om gezondheidsredenen is Peter Smidt na 33 jaar niet meer in staat zijn werk te doen. De komende jaren blijft hij "binnen zijn mogelijkheden" betrokken als adviseur van ESNS.

"Terugkijkend op mooie jaren met prachtige resultaten ben ik helaas genoodzaakt om vanwege de verslechtering van mijn gezondheid afscheid te nemen van mijn geliefde werk voor ESNS", reageert Smidt zelf. "Ik blijf nog beschikbaar als adviseur en er staat een fantastisch team van kundige collega’s klaar die mijn taken overnemen. Vol vertrouwen laat ik ESNS in hun handen."

Smidt stond in 1986 aan de wieg van Noorderslag, dat in de loop der jaren uitgroeide tot hét Europese muziekplatform ESNS. Volgens de organisatie van het festival was Smidt "achter deze ontwikkeling steeds de motor, de drijvende inhoudelijke kracht die de koers heeft uitgezet en het platform een steeds grotere betekenis en reikwijdte heeft gegeven".

Vertrouwen

"Peter is onmiskenbaar van het grootste belang geweest voor de ontwikkeling van het evenement", stellen Dago Houben, algemeen directeur, en Pierre Ballings, voorzitter van de raad van toezicht van ESNS. "Zonder zijn bevlogenheid, visie en zijn vastberadenheid zouden we nooit geweest zijn waar we nu staan. We zijn hem zeer, zeer erkentelijk voor alles wat hij betekend heeft en we zijn dan ook heel erg blij dat hij de komende jaren ons zal blijven adviseren. Hierdoor kijken wij met vertrouwen vooruit en denken wij dat zijn gedachtegoed, zijn visie, ervaring en netwerk ook in de toekomst voldoende geborgd is."

Robert Meijerink volgt Smidt op als hoofd programma en is in die functie inhoudelijk verantwoordelijk voor ESNS, dat vanaf woensdag 16 tot en met zaterdag 19 januari voor de 33e keer plaatsvindt. Ruud Berends is hoofd van de conferentie en Joey Ruchtie is verantwoordelijk voor de Nederlandse acts op ESNS.