Groningen neemt Belgisch jeugdinternational Matuta over van PSV

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft de 19-jarige middenvelder Emmanuel Matuta per direct overgenomen van PSV. De Belgische jeugdinternational, die 47 keer uitkwam voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, tekent een overeenkomst voor viereneenhalf jaar in Groningen.

Matuta, die naast de Belgische ook de Congolese nationaliteit heeft, doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en debuteerde eind augustus 2020 voor Jong PSV. De verdedigende middenvelder behoorde één keer tot de wedstrijdselectie van PSV, in de Europa League tegen het Spaanse Granada.

"Wij zien Emmanuel als een zeer talentvolle middenvelder, die op jonge leeftijd al een behoorlijk aantal speelminuten heeft gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van de Groningers. "Emmanuel heeft in onze ogen veel potentie en goede fysieke voorwaarden: hij is behoorlijk snel, sterk en atletisch. We zijn dan ook blij dat we Emmanuel hebben weten te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen."