Grosjean mag ziekenhuis na zware crash in Formule 1 alweer uit

BAHREIN (ANP/AFP) - Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft het ziekenhuis van Bahrein woensdag verlaten. De Fransman is grotendeels hersteld van de brandwonden die hij zondag opliep tijdens een zware crash. Grosjean blijft in Bahrein en ondergaat de komende dagen nog wel behandelingen aan zijn rug en handen, meldt zijn team Haas.

Grosjean wordt komend weekeinde tijdens de Grote Prijs van Sakhir vervangen door reservecoureur Pietro Fittipaldi uit Brazilië. De 34-jarige Fransman hoopt over anderhalve week wel uit te komen in de Grote Prijs van Abu Dhabi, de laatste race van dit jaar.

Grosjean overleefde een zware crash vlak na de start van de Grote Prijs van Bahrein. Zijn auto schoot na een touché met die van de Rus Daniil Kviat van de baan en doorboorde met hoge snelheid de vangrail. De bolide brak in tweeën en vatte onmiddellijk vlam. Grosjean wist op eigen kracht uit het wrak te klimmen en werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek na onderzoek dat hij niets had gebroken en alleen brandwonden aan het ongeval had overgehouden.