Grote brand verwoest motoren nieuwe MotoE

JEREZ DE LA FRONTERA (ANP) - Een grote brand op het racecircuit van Jerez heeft de eerste editie van het wereldkampioenschap MotoE in gevaar gebracht. De coureurs die meedoen aan deze nieuwe elektrische raceklasse waren naar Spanje gekomen om te testen. In de nacht van woensdag op donderdag brak echter brand uit in de paddock.

De garage op het Circuit de Jerez-Angel Nieto waarin alle motoren en apparatuur van de teams stonden, brandde volledig uit. ,,Het vuur heeft voor grote schade en verliezen gezorgd'', meldde Dorna, de organisatie van onder meer de MotoE en MotoGP. ,,Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.'' De oorzaak van de brand is nog onbekend. Niet alleen alle motoren gingen in vlammen op, ook laptops en pakken van de coureurs. Zij zouden donderdag en vrijdag ook de baan op gaan, maar de driedaagse test is nu afgeblazen.

Het is onduidelijk wat de brand voor gevolgen heeft voor de start van de nieuwe raceklasse. Het is de bedoeling dat begin mei, op hetzelfde circuit in Jerez, de eerste grand prix wordt gehouden. De eerste editie van het WK MotoE bestaat uit vijf wedstrijden, allemaal in Europa. De races op de circuits van Jerez, Le Mans, de Sachsenring, de Red Bull Ring en Misano bestaan in principe allemaal uit tien rondjes.

Aan het WK doen achttien coureurs mee, die allemaal over dezelfde motor beschikken. De elektrisch aangedreven machines kunnen een topsnelheid van 270 kilometer per uur halen. Het is de bedoeling dat het WK MotoE op termijn de hele wereld over gaat.