Grote IRA-serie met Hadewych Minis in januari bij NPO te zien

De nieuwe internationale serie The Spectacular, met in de hoofdrol Hadewych Minis, is vanaf 2 januari bij de NPO te zien. De vier delen worden wekelijks op zondagavond uitgezonden, meldde producent Pupkin. De serie zal vanaf 1 januari in zijn geheel al op NPO Start te zien zijn.

De serie van regisseur-scenarist Willem Bosch is geïnspireerd op het ware verhaal van de jacht op de leden van het Iers Republikeins Leger (IRA) in Limburg. Het zuiden van Nederland werd eind jaren tachtig opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze waren gericht op Engelse soldaten die, gelegerd in bases in Duitsland, veel uitgingen in Limburg.

In de vierdelige reeks krijgt een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs als taak de groep terroristen op te pakken. Maar langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er juist alles aan doen om de aanhouding te voorkomen.

Wereldpremière

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen uit verschillende kampen die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan: teamhoofd Jeanine Maes (Hadewych Minis) en de mysterieuze Fiona Hughes (Aoibhinn McGinnity), het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel.

De serie beleeft de wereldpremière op 26 september op het Nederlands Filmfestival. Een groot deel van de internationale cast zal hierbij aanwezig zijn. Die dag zijn de vier afleveringen ook integraal in tientallen bioscopen door heel Nederland te zien. De kaartverkoop hiervoor is van start gegaan.