GTST-ster Brinkman kreeg veel reacties op verkrachtingsscène

Tamara Brinkman heeft veel reacties gehad op de scène waarin haar personage Saskia in Goede Tijden, Slechte Tijden wordt verkracht. De impact van dat moment en de verhaallijn daaromheen, heeft haar verrast. "Natuurlijk hadden we het idee: dat gaat heftig zijn. Maar de impact hadden we van tevoren niet kunnen verwachten", zegt de actrice tegen het ANP.

Er kwamen ook veel reacties van slachtoffers van seksueel geweld, zegt Brinkman. "Ze vonden het goed dat het verhaal verteld werd. Het deed ze goed dat er aandacht aan werd besteed."

Volgens Brinkman is er van tevoren ook even getwijfeld over het verhaal. "Maar daarna dachten we: nee, het is juist goed. We moeten dit verhaal vertellen en vooral het traject van wat er na zo'n ervaring allemaal gebeurt."

Realistischer

Dat de RTL 4-soap de laatste jaren steeds meer realistische verhalen vertelt, vindt de actrice een goede ontwikkeling. "Mensen wilden zich meer in dingen herkennen. Dat zag je ook aan de afnemende kijkcijfers", legt ze uit. "Maar als tegenhanger heb je dan nog wel verhalen over ontvoeringen en mensen die begraven worden in de tuin, en zo. Je moet het wel een beetje in balans houden", voegt ze lachend toe.

Vanwege de verhaallijn maakte GTST donderdagavond kans op de eerste Televizier-Ster Impact, voor een programma dat wat heeft losgemaakt in de samenleving. Die prijs ging echter naar de onlineserie BOOS, vanwege de aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.