Guardiola noemt doelpuntenproductie Haaland ‘beangstigend’

MANCHESTER (ANP) - Beangstigend, zo noemt trainer Pep Guardiola van Manchester City de statistieken van zijn spits Erling Haaland. De Noor heeft na acht wedstrijden in de Premier League al veertien keer gescoord. In de derby van zondag tegen Manchester United (6-3) maakte Haaland voor de derde keer op rij een hattrick in een thuiswedstrijd.

"Die aantallen zijn beangstigend", zei de Spanjaard. "Erling is zo hongerig en wil zo graag scoren. De kwaliteit die wij in de ploeg hebben, helpt hem daarbij. Maar wat hij doet, kan ik hem niet leren. Hij heeft een ongelooflijk goed instinct. Dat heeft hij van zijn moeder en vader gekregen, hij is daarmee geboren. Erling doet bij ons wat hij ook in Noorwegen, Oostenrijk en Duitsland heeft gedaan: scoren."

City betaalde afgelopen zomer 60 miljoen euro om de 22-jarige Noor over te nemen van Borussia Dortmund. Haaland kwam niet tot scoren in de openingswedstrijd van het seizoen, om het Community Shield tegen Liverpool. Het leverde hem de nodige kritiek op in Engelse media. Haaland beantwoordde die met twee goals in de eerste competitiewedstrijd, tegen West Ham United (0-2). Sindsdien is hij 'los'. Ook in de Champions League maakte de nummer 9 van City in twee duels al drie doelpunten.

"Hij is gewoon een monster", schreef Mats Hummels, die bij Dortmund met Haaland speelde, op Twitter. "Ja, het gaat niet slecht", zei de Noor zelf na de derby. "Ik heb nog nooit een hattrick gemaakt in drie thuiswedstrijden op rij. Het is geweldig. Wat kan ik nog meer zeggen?"