Guardiola wil met Manchester City ook in Dortmund domineren

MANCHESTER (ANP) - Coach Pep Guardiola van Manchester City is niet van plan om volgende week in de return tegen Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League het initiatief aan de thuisclub te laten. "Ik heb de spelers gevraagd om het eerste duel hoe dan ook te winnen en dat hebben ze gedaan", zei de Spanjaard na de benauwde zege (2-1). "We gaan nu niet naar Dortmund toe om te verdedigen. We willen ook in Duitsland domineren en pressie uitoefenen. We zullen onze plek in de halve finales zelf moeten afdwingen."

Marco Reus zorgde in de 84e minuut met de gelijkmaker voor een flinke domper bij Guardiola. Dankzij de 20-jarige aanvaller Phil Foden, die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd tot scoren kwam, stapte City toch nog als winnaar van het eigen veld.

"Phil speelde geweldig in de slotfase", analyseerde Guardiola, die met zijn ploeg in de Premier League de titel voor het grijpen heeft. "Hij was heel agressief in de persoonlijke duels en kreeg daardoor een paar goede kansen. Gelukkig benutte hij er één. De afwerking was ons zwakke punt in deze wedstrijd. Dat moet sowieso beter in Dortmund."