Guardiola zet Sané onder druk

NANJING (ANP) - Pep Guardiola hoopt dat Leroy Sané bij Manchester City blijft, maar alleen als de Duitse vleugelspits dat zelf ook graag wil. "Ik wil met spelers werken die hier graag willen spelen. Als ze dat niet willen, dan moeten ze maar weggaan", zei de Spaanse manager na de gewonnen oefenwedstrijd in China tegen West Ham United (4-1).

Sané nam tegen de Londense club als invaller een assist voor zijn rekening. De 23-jarige Duitser moest weer beginnen op de bank, de plek waar Sané naar eigen zeggen veel te vaak zit. Hij staat dan ook niet te trappelen om zijn contract, dat tot medio 2021 loopt, te verlengen. "We hebben hem vorig jaar een aanbod gedaan", zei Guardiola. "Leroy is een geweldige speler met ongelooflijk veel kwaliteit. Maar ik wil alleen spelers hebben die hier willen blijven."

Sané staat nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München, dat opvolgers zoekt voor de vleugelspitsen Arjen Robben (gestopt) en Franck Ribéry (weg). De Duitse kampioen zou al een bod van 80 miljoen euro hebben gedaan, maar City wil meer geld hebben voor Sané.