Guerrero wil via Infantino toch naar WK

LIMA (ANP) - Paolo Guerrero heeft de hoop op deelname aan het WK nog altijd niet opgegeven. De 34-jarige aanvoerder van Peru wil in een persoonlijk gesprek met voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA afdwingen dat hij toch naar Rusland mag gaan. Guerrero is momenteel geschorst, omdat bij een dopingtest sporen van cocaïne bij hem werden aangetroffen.

De spits van Flamengo, die in Duitsland voor Bayern München en Hamburger SV speelde, werd in eerste instantie voor een jaar geschorst door de FIFA. Na beroep ging daar een half jaar van af, zodat Guerrero onlangs zijn rentree kon maken bij Flamengo. De weg naar het WK lag daarmee ook weer open. Het mondiale antidopingbureau WADA stapte echter naar het internationaal sporttribunaal CAS en die bepaalde vorige week dat Guerrero een schorsing van veertien maanden verdient.

,,Het WK is mijn grote droom, ik heb altijd keihard gewerkt om die waar te maken'', zei Guerrero in een videoboodschap. Hij heeft dinsdag samen met de Peruaanse bondsvoorzitter Edwin Oviedo een afspraak met Infantino. De internationale spelersvakbond FIFPro steunt de spits ook.

0 Reacties Doe mee met de discussie →