Gustav Borreman ziet Soof liever op tv

AMSTERDAM - Soof-acteur Gustav Borreman heeft de nieuwe serie Soof: Een Nieuw Begin de afgelopen maanden bewust overgeslagen op Videoland. Hij heeft gewacht tot het moment dat de tv-serie wekelijks op RTL4 wordt uitgezonden, vertelt hij.

Gustav Borreman, een van de acteurs die voor de serie aan de cast zijn toegevoegd, had weinig behoefte de Soof-serie te gaan 'bingewatchen'. ‘’Ik wil Soof in de tv-frequentie zien. Ik vind het leuk om de serie gewoon op televisie te kijken en de ontwikkelingen in de afleveringen wekelijks te herkauwen’’, vertelt de acteur. “Mijn broer en zus hebben de hele serie al op Videoland gezien. Mijn zus was heel enthousiast en had sommige stukken zelfs nog een keer gekeken.”

"Alles is tegenwoordig meteen on demand beschikbaar, maar ik vind het soms ook leuk om een week in spanning te zitten. Af en toe kies ik ervoor een serie op een rustiger tempo te bekijken. Ik heb het er ook met mijn zoon van 16 en dochter van 13 over gehad. We laten ons gewoon verrassen.”

Bloemen en platen

Gustav Borreman, bekend van zijn rol als coffeeshophouder Dwayne in Penoza, speelt in de serie Soof: Een Nieuw Begin (zondag, RTL4, 21.00 uur) de rol van overbuurman Mick. ‘’Een spontane, alleenstaande man die met twee kleine kinderen iets van het leven probeert te maken. Mick is muzikant en heeft een zaak in bloemen en platen. Een begrijpend iemand, die de chaotische Soof wat tegenwicht kan bieden.”

‘’Ja, Soof en Mick vinden elkaar heel leuk’’, erkent Borreman. “Er wordt wel veel van zijn incasseringsvermogen gevraagd. Maar hij blijft rustig en gelijkmatig. Hij heeft geen haast en blijft relaxed. Hij laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Soof moet veel ballen hoog houden en daar heeft hij wel begrip voor.”

Tijdens de opnames van de serie bestelden Videoland en RTL al een tweede seizoen. “Het is nu heel spannend hoe het nu verder gaat tussen Soof en Mick. De uitkomst daarvan is voor mij ook nog een verrassing, dat is aan de schrijvers en de producent. Volgens mij heeft de relatie tussen Soof en Mick wel potentie. Ik gun Mick en Soof wel nog wat avonturen.”

0 Reacties Doe mee met de discussie →