Guus Meeuwis krijgt Top 4000 Oeuvre Award: ben er heel blij mee

Guus Meeuwis heeft de Top 4000 Oeuvre Award gekregen tijdens de show Ekdom in de Morgen op Radio 10. De zanger krijgt de award komt omdat hij dit jaar met tien nummers terug te horen is in de Top 4000 van het station.

"Ik ben er echt heel blij mee", zegt Meeuwis. "Het is natuurlijk altijd leuk als luisteraars je muziek weten te waarderen en op je liedjes stemmen wanneer ze hun favorieten doorgeven. De afgelopen jaren stond ik blijkbaar al 174 keer in de lijst en dit jaar komen daar gewoon weer tien noteringen bij. Waanzinnig."

Het nummer Geef Mij Je Angst komt het hoogst in de lijst, op de 179e plaats. Meeuwis kreeg de prijs uit handen van radio-dj Gerard Ekdom. "Sinds de start van de Top 4000 is er traditioneel veel op de muziek van Guus Meeuwis gestemd. Hij zit duidelijk in de harten van de Radio 10-luisteraars en daarom verdient hij deze Top 4000 Oeuvre Award," aldus Ekdom.

Vrijdagochtend werd de hele lijst voor de Top 4000 bekendgemaakt door het duo. Die is vanaf zaterdag te horen bij het station. Bohemian Rhapsody van Queen staat ook dit jaar op nummer één. Ook nummer twee in de top, Roller Coaster van Danny Vera, en nummer drie, Hotel California van Eagles, behouden dezelfde positie als vorig jaar