Gwyneth Paltrow aangeklaagd om ontplofte geurkaars

Een man die de veelbesproken 'vaginakaars' van Gwyneth Paltrow heeft gekocht, is naar de rechter gestapt. De Amerikaan beweert dat de This Smells Like My Vagina-kaars, die de actrice verkoopt via haar lifestylemerk Goop, ontplofte en dat hij daardoor dood had kunnen gaan.

De man kocht de geurkaars, die zou ruiken naar de vagina van Gwyneth, en zegt dat die al na een paar uur branden hevige vlammen vatte en ontplofte. Hoewel hij niet gewond raakte, had het volgens hem slechter kunnen aflopen. Hij vindt dat er in de gebruiksaanwijzing onvoldoende wordt gewaarschuwd voor mogelijke risico's en eist een schadevergoeding, staat volgens TMZ in de aanklacht.

Goop maakt zich geen zorgen over de aanklacht. "We zijn ervan overtuigd dat deze bewering niet serieus is en een poging is om geld te verdienen aan een product dat veel media-aandacht heeft gekregen. We staan achter de merken die we voeren en de veiligheid van de producten die we verkopen", laat een woordvoerder weten.

Per ongeluk

De 'vaginakaars' van 75 dollar is sinds begin vorig jaar te koop via de website van Goop. De geurkaars is sindsdien vaak uitverkocht.

Gwyneth maakte de geur van de kaars per ongeluk. De actrice werkte samen met een parfummaker aan een nieuw luchtje toen ze besefte wat voor parfum ze hadden gemaakt. "Eh, dit ruikt naar vagina", zei Gwyneth toen. Die ruikt volgens haar naar 'een mix van geraniums, citrusachtige bergamot, ceder, Damaskusrozen en muskuszaad'.