Gwyneth Paltrow aangeklaagd wegens exploderende vaginakaars

Slecht nieuws voor Gwyneth Paltrow. De actrice, die de laatste jaren furore maakt als zakenvrouw met haar lifestylemerk Goop, wordt aangeklaagd door een man uit Texas. De man, genaamd Colby Watson, beweert dat de zogenaamde 'vaginakaars' die hij online bij Goop kocht drie uur nadat hij de kaars aanstak explodeerde en voor hevige vlammen en rook in zijn slaapkamer zorgde. Dit meldt TMZ.

De kaars werd volgens Paltrow als grapje op de markt gebracht met daarbij de tekst: 'deze kaars ruikt naar mijn vagina'. Het werd echter wereldnieuws en binnen een paar weken was het product uitverkocht. Op de bijsluiter staat dat de kaars niet langer dan 2 uur achter elkaar mag branden, iets waarvan Watson zich bewust is, maar tegelijkertijd claimt hij dat deze waarschuwing onvoldoende is. Volgens hem zijn de kaarsen 'levensgevaarlijk en had het slecht met hem kunnen aflopen'.

De man wil nu een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro hebben, omdat de kaars voor schade aan zijn meubelen en slaapkamer heeft gezorgd. Gwyneths advocaten lijken zich vooralsnog weinig zorgen te maken. "Dit is een belachelijke claim, deze meneer wil alleen maar geld zien. Wij staan vierkant achter de producten die Goop uitbrengt, die vooraf uitvoerig worden getest. Er wordt niets verkocht dat niet veilig is."

De vaginakaars zou ruiken naar geraniums, citrus bergamot en ceder.