Hader en Waller-Bridge winnen comedy-Emmy’s

Bill Hader heeft opnieuw de Emmy gewonnen voor beste acteur in een comedyserie. Phoebe Waller-Bridge ging er in de categorie beste actrice in een comedyserie vandoor met de prijs.

Hader won net als vorig jaar voor zijn titelrol in Barry, een huurmoordenaar die besluit een carrièreswitch te maken en acteur te worden. Hij nam het in zijn categorie op tegen Ted Danson (The Good Place), Anthony Anderson (Black-ish), Don Cheadle (Black Monday), Michael Douglas (The Kominsky Method) en Eugene Levy (Schitt's Creek).

Waller-Bridge kreeg de prijs voor haar rol in Fleabag. Eerder op de avond had ze al een award opgehaald voor haar schrijfwerk aan de Amazon-serie. In de acteercategorie nam ze het op tegen Christina Applegate (Dead to Me), Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Natasha Lyonne (Russion Doll) en Catherine O'Hara (Schitt's Creek).

Alex Borstein en Tony Shalhoub, beiden uit The Marvelous Mrs. Maisel, gingen er tijdens de prijzenregen zondag in Los Angeles vandoor met de prijzen voor beste bijrol in een comedy.