Haenen gaat elke middag Troost-TV doen op NH Media

NH Media, de regiozender van Noord-Holland gaat vanaf donderdag elke middag live twee uur Troost-TV uitzenden. Cabaretier Paul Haenen, die Troost-TV twee weken geleden bedacht, gaat twee uur lang live televisie maken vanuit zijn theater Betty Asfalt in Amsterdam. Haenen maakte deze uitzendingen voor zijn eigen YouTube-kanaal, maar NH Media omarmt het initiatief en gaat de uitzendingen voorlopig elke middag ook doorzetten.

Haenen plaatst sinds het begin van de coronacrisis elke dag filmpjes op zijn YouTube-kanaal. Veel cabaretiers, acteurs, zangers en schrijvers hebben inmiddels al meegedaan aan zijn initiatief. Haenen wil met zijn gesprekken een positief geluid laten horen in deze donkere tijden.

Het project is inmiddels ook geadopteerd door De Wereld Draait Door, dat het tijdslot waarin het programma normaal werd herhaald, heeft geschonken aan Troost-TV. De NPO vult dit tijdvak nu in door het herhalen van oude ‘vrolijke’ programma’s, zoals Love Letters en Spel zonder Grenzen.

NPO-baas Shula Rijxman maakte eerder deze week bekend dat Troost-TV op de NPO doorgaat, ook nadat DWDD klaar is met uitzenden. Zij liet zelfs weten dat het initiatief van Haenen naar een gunstiger tijdstip wordt verplaatst. Dagelijks kijken op NPO3 vele honderdduizenden mensen naar Troost-TV.