Haller na vier goals in Lissabon: beste wedstrijd in carrière

LISSABON (ANP) - Glunderend stond Ajacied Sébastien Haller na zijn trefzekere show in Lissabon tegen Sporting Portugal (1-5) de pers te woord. De 27-jarige aanvaller had in zijn ene hand de wedstrijdbal en in zijn andere hand de prijs voor de man van de wedstrijd. "Dit was een soort van droom. Het was inderdaad mijn beste wedstrijd in mijn carrière", sprak de man van de vier treffers glunderend.

"Op dit soort wedstrijden wacht je je hele leven", vervolgde Haller. "In de eerste wedstrijd die je speelt in de Champions League scoor ik vier keer en word ik gekozen tot man van de wedstrijd. Het kan niet beter. Dit voelt echt geweldig."

Haller vergat niet zijn ploeggenoten te bedanken. "Dankzij hen heb ik die vier doelpunten kunnen maken. Iedereen heeft hier een geweldige wedstrijd gespeeld. Nu is het tijd om even te genieten."

Haller had een speciaal woord van dank voor Antony, de Braziliaan die bij drie doelpunten betrokken was. "Het is makkelijk voetballen met Antony naast je", zei de man van de wedstrijd. "Hij kan het verschil maken en passeert zo makkelijk. Zo krijgen we ruimte."

Haller was niet vergeten dat hij sinds zijn komst naar Ajax best veel kritiek van supporters en journalisten heeft gekregen. "Mensen praten graag over alles, zo gaat dat ook in de media. Ze gedragen zich soms alsof ze alles weten. Maar ik speel voor mezelf en natuurlijk ook voor mijn ploeggenoten. Ik hoop dat de mensen die me altijd hebben gesteund hebben genoten tijdens deze wedstrijd."