Handbalster Polman maakt tien jaar vol bij Esbjerg

ESBJERG (ANP) - Handbalster Estavana Polman is nog lang niet uitgekeken bij haar Deense club Esbjerg. De international heeft haar contract verlengd tot de zomer van 2023, waardoor ze de tien jaar zal volmaken bij Esbjerg.

De 28-jarige Polman is nog altijd aan het herstellen van de knieblessure die haar al maanden aan de kant houdt. De opbouwspeelster, die met het Nederlands team in december 2019 de wereldtitel veroverde en tot beste speelster van het WK in Japan werd uitgeroepen, ontbrak afgelopen december bij het EK in Denemarken.

"Ik ben lang geleden aan een project begonnen in Esbjerg en ben nog niet klaar. Het team voor volgend seizoen ziet er nog beter uit. Esbjerg heeft dromen en die deel ik. De stad, de mensen en de club voelen als thuis", laat ze weten op de website van haar club.

Esbjerg is de regerend landskampioen in Denemarken en speelt dit seizoen ook in de Champions League. Polman woont is Esbjerg samen met haar vriend, oud-Ajacied Rafael van der Vaart. Ze hebben samen een dochter.