Handbalsters beginnen WK met ruime zege op Puerto Rico

TORREVIEJA (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het WK begonnen met een ruime zege op Puerto Rico. De titelverdediger onder leiding van bondscoach Monique Tijsterman won de eerste groepswedstrijd met 55-15.

Oranje neemt het zondag in de groep nog op tegen Oezbekistan en dinsdag is Zweden de tegenstander. Nederland is de regerend wereldkampioen. De handbalsters versloegen twee jaar geleden Spanje in de WK-finale in Japan.

Oranje ondervond in de jacht op titelprolongatie niet veel tegenstand van Puerto Rico. Hoewel de tegenstander op 1-0 kwam, liepen de handbalsters al snel uit naar 7-1 via treffers van onder meer Kelly Vollebregt en aanvoerster Danick Snelder, die haar 200e wedstrijd voor Oranje speelde. Bij rust was het verschil al zeventien treffers met 23-6 en had ook de ingevallen Estavana Polman gescoord.

Tweede helft

In de tweede helft liep Oranje snel veel verder uit en kregen alle speelsters van bondscoach Tijsterman speeltijd. De hoogste score van de Nederlandse handbalsters op een WK van 53-15 in 2011 tegen Australië werd in de slotfase uit de boeken gespeeld door de laatste treffers van Inger Smits en Zoë Sprengers.

Vollebregt en Bo van Wetering waren goed voor acht treffers. Snelder en Smits scoorden zeven keer en Sprenger maakte er zes.