Handbalsters starten WK als titelverdediger tegen Puerto Rico

TORREVIEJA (ANP) - De Nederlandse handbalsters beginnen op het WK in Spanje de jacht op titelprolongatie tegen Puerto Rico. Oranje veroverde twee jaar geleden in Japan de wereldtitel onder leiding van bondscoach Emmanuel Mayonnade, die na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Tokio vertrok. Met Monique Tijsterman als interim-bondscoach hopen de handbalsters deze maand hun titel te prolongeren.

"We willen onze titel verdedigen en dat kan met dit team, waarin de speelsters echt een klik hebben met elkaar. Maar we weten ook dat het van zoveel factoren afhangt om de finale te halen", zegt Tijsterman. In de voorbereiding ging Oranje hard onderuit tegen Noorwegen, maar de duels met Rusland en Zuid-Korea werden wel gewonnen.

Nederland begint het toernooi om 18.00 uur in Torrevieja tegen Puerto Rico. Oezbekistan (zondag) en Zweden (dinsdag) zijn de andere tegenstanders in de groep.

Voor het eerst doen er 32 landen mee aan het WK. De eerst drie uit de acht groepen gaan door naar de hoofdronde, die uit vier poules bestaat. De eerste twee uit die poules plaatsen zich voor de kwartfinales.