Handelsblatt: bod uitgebracht op onderdeel NN door Goldman en DWS

FRANKFURT (ANP) - De Amerikaanse vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management (GSAM) en de Duitse verzekeraar DWS hebben een bindend bod uitgebracht op de investeringstak van verzekeraar NN Group, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden. Geruchten over een bod gingen al, maar de partijen hebben zich formeel nog niet uitgelaten hierover.

Maandag verliep de deadline voor het uitbrengen van een bod. Naar verluidt zouden de twee partijen 1,4 miljard euro overhebben voor NN Investment Partners (NNIP), de investeringstak. NN gaf in april aan een verkoop van NNIP te overwegen. Daaronder valt 300 miljard euro aan vermogen. Bij NNIP werken ongeveer 950 mensen.

Meerdere andere partijen, waaronder de vermogensbeheertak van Zwitserse bank UBS en de Amerikaanse verzekeraar Prudential Financial toonden eerder al interesse in de overname, maar ze hebben zich volgens Handelsblatt teruggetrokken uit de overnamerace.

NN staat al langer onder druk van de activistische aandeelhouder Elliott Investment Management om meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Volgens Elliott kan de beurskoers de komende jaren fors stijgen en doet het topmanagement van het verzekeringsbedrijf veel te weinig om de huidige onderwaardering tegen te gaan.