Hanna van Vliet speelt hoofdrol in oorlogsepos Verloren Transport

Hanna van Vliet gaat de hoofdrol spelen in het oorlogsdrama Verloren Transport van regisseur Saskia Diesing. Dat heeft distributeur September Film woensdag bekendgemaakt.

Van Vliet, vooral bekend van de hitserie Anne+, is in de film te zien met de Duitse actrice Anna Bachmann en de Frans-Luxemburgse actrice Eugénie Anselin. Ook acteur Bram Suijker (Vliegende Hollanders) heeft een grote rol. De opnames zijn van start gegaan in Luxemburg en Duitsland.

Verloren Transport is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt over een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen die in maart 1945 strandt bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera (Anselin), dorpeling Winnie (Bachmann) en de Joods-Nederlandse Simone (Van Vliet).

Gouden Kalf

Regisseur Saskia Diesing debuteerde in 2014 met Nena die in wereldpremière ging op het filmfestival van Berlijn en daar de Special Mention Jury Award won. Ook werd de film bekroond met een Gouden Kalf voor beste regie. In 2018 volgde de film Dorst, met Simone Kleinsma in de hoofdrol.

Verloren Transport is ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm. Distributeur September Film brengt de film in 2022 uit in de bioscoop.