Hanneke Groenteman sluit zich aan bij Extinction Rebellion

Hanneke Groenteman heeft zich aangesloten bij klimaatgroep Extinction Rebellion (XR). "Zeg jongens, ik heb heel groot nieuws. Ik ben klimaatactivist geworden", zegt de presentatrice in Teun en Gijs vertellen alles, de podcast van haar zoon Gijs Groenteman en Teun van de Keuken.

Groenteman was naar een bijeenkomst van de klimaatgroep geweest en was daardoor "geheel bevlogen" geraakt. "Ik ben opeens heel ongerust geworden over het klimaat en ik heb me meteen aangesloten."

Volgens de presentatrice waren bij de bijeenkomst veel BN'ers aanwezig, onder wie Waldemar Torenstra en Stefano Keizers. "Een soort adresboek van Carice van Houten, die had mij ook uitgenodigd", zegt ze over de actrice die eerder deze maand ook heeft gedemonstreerd met XR.

Demonstreren

Groenteman (83) is van plan te gaan demonstreren. "Bovendien krijg je van Extinction Rebellion ook een training in actievoeren. Daar heb ik ook zin in", vertelt ze. "Er is een vuur in mij aangestoken."

Gijs Groenteman vraagt zich wel af of het "niet te laat" is om nog iets te doen aan het klimaatprobleem. "Beter laat dan nooit, zeggen wij bij Extinction Rebellion altijd", antwoordt zijn moeder lachend. "We zeggen ook: nu of nooit."