Hardnekkige infectie velt Fred van Leer opnieuw

Fred van Leer ligt opnieuw in het ziekenhuis. De Rotterdamse stylist moet na twee weken weer onder het mes omdat de infectie in zijn schouder nog niet weg is.

Volgens Fred ging het tot maandag "hartstikke goed". "Gisteren zijn de hechtingen eruit gegaan, alleen ’s nachts ging de wond open. Het deed heel veel pijn ineens", zo vertelt Fred in een video op Instagram. "Ik ben de volgende dag naar de arts gegaan, MRI-scan gemaakt en foute boel." Fred noemt de bacterie "heel hardnekkig en gevaarlijk".

Vanwege zijn volgende operatie moet Fred wel al zijn resterende optredens van 2019 afzeggen. Het gaat om drie shows in Nieuwegein, Roermond en Hoorn. "Daar baal ik natuurlijk vreselijk van, want ik wil niemand teleurstellen, maar het belangrijkste is dat ik weer beter word. En daarna zien we wel. Lieve mensen, het komt allemaal goed", besluit hij.

Fred werd eind november geopereerd aan de bacteriële infectie in zijn schouder. Volgens de stylist werd er toen "twee liter pus" uit zijn lichaam gehaald.