Harry Shearer gestopt als zwart Simpsons-personage

Stemacteur Harry Shearer zal niet langer te horen zijn als Dr. Hibbert in The Simpsons. Kevin Michael Richardson neemt de rol over omdat de animatieserie zwarte personages alleen nog wil laten inspreken door zwarte acteurs, meldt Variety.

Shearer heeft al afscheid genomen van de rol en was in de aflevering van zondag voor het laatst te horen. Vanaf volgende week is Richardson de vaste stem. Shearer spreekt al sinds het begin van The Simpsons in 1989 meerdere personages, zoals Ned Flanders, Mr. Burns en Principal Skinner, in. Dat blijft hij gewoon doen.

Producenten van The Simpsons lieten vorig jaar al weten dat ze witte acteurs niet langer niet-witte personages willen laten inspreken. Die beslissing volgde nadat Hank Azaria begin vorig jaar stopte als de Indiase kruidenier Apu Nahasapeemapetilon en de zwarte personages Carl Carlson en Lou.

Meerdere witte stemacteurs uit andere animatieseries stopten ook met het inspreken van zwarte personages. Zo moesten de makers van onder meer Family Guy, Big Mouth en Central Park op zoek naar nieuwe acteurs.