Harry Styles toch níet prins Eric in De Kleine Zeemeermin

Doet 'ie het of doet 'ie het niet? Dat was de hamvraag voor alle Disney-fans, die al maanden reikhalzend uitkijken naar de remake van De Kleine Zeemeermin. Hoewel Harry Styles volgens eerdere berichten in de huid zou kruipen van prins Eric, blijkt volgens actueler nieuws dat de voormalig One Direction-zanger toch vriendelijk heeft bedankt voor de rol. Dit meldt The Wrap.

Volgens bronnen was de eerdere berichtgeving 'onjuist en onvolledig'. Volgens The Wrap zou Styles zeer vereerd zijn geweest met het aanbod, maar zag hij het niet zitten om de rol voor zijn rekening te nemen. De filmstudio zou inmiddels naarstig op zoek zijn naar een andere kandidaat die de rol kan, en wil, vervullen.

Eerder deze maand werd bekend dat de 19-jarige Halle Bailey is gecast als Ariel. De keuze voor een donkere actrice heeft wat tongen losgemaakt. Een deel van de fans vindt die keuze helemaal niks omdat ze vinden dat de makers van de liveaction zo dicht mogelijk bij het origineel moeten blijven.

De Kleine Zeemeermin wordt een remake van de animatiehit uit 1989 over een jonge zeemeermin die ervan droomt om een mens te worden zodat zij de charmante prins Eric kan trouwen. De film moet in 2020 uitkomen.