Harry Styles: voor een naaktscène is veel vertrouwen nodig

Harry Styles is later dit jaar in twee speelfilms te zien, waarvoor hij er in eentje voor het eerst ook een naaktscène moest spelen. Vooraf was het voor de zingende acteur belangrijk dat er genoeg vertrouwen was om die scènes te spelen, vertelde hij zaterdag in een interview met de Amerikaanse radiopresentator Howard Stern.

Dit najaar heeft Styles rollen in zowel de films Don't Worry Darling als The Policeman. In die laatste speelt hij een homoseksuele politieman in de jaren 50, wiens huwelijk met een vrouw niet meer zo lekker loopt als hij verliefd wordt op een museumconservator. Styles speelde er onder meer een seksscène in. "Het voelde heel kwetsbaar. Ik had nog nooit iemand voor de camera gekust en het voelde alsnog ik op de een of andere manier een deel van mezelf weggaf", zei Styles. Volledig naakt hoefde hij overigens niet te gaan, onthult hij. Er zit geen 'peen' in de uiteindelijke montage. Er zijn alleen billen te zien."

Styles vertelt ook dat er vooraf duidelijk afspraken waren gemaakt over de hoeveelheid naakt die er in de film te zien zou zijn en dat zijn penis "van mij zou blijven". "Ik denk dat vertrouwen hierbij heel belangrijk is. Dat het goed is om erover te praten met alle betrokkenen. Dat je onthoudt dat het belangrijkste op zo'n moment de twee mensen zijn die het moeten doen."

Ongemakkelijk

Acteren is soms erg ongemakkelijk, vertelde de Brit ook. Vertrouwen is het belangrijkst. "Het is een geschenk als je je regisseur kunt vertrouwen. Dat helpt al heel veel. En het maakte het hele werken aan de film tot een leuke ervaring."

Zowel My Policeman als Don't Worry Darling hebben nog geen datum waarop ze in première gaan. Naar verwachting zullen beide films dit najaar te zien zijn.