Hart overleden actrice Heche op gang gehouden voor orgaandonatie

Het hart van de Amerikaanse actrice Anne Heche wordt nog op gang gehouden zodat haar organen beschikbaar blijven voor donatie. Dat heeft een woordvoerder van haar familie gezegd in een verklaring aan Amerikaanse media. Heche werd vrijdag hersendood verklaard, wat onder de Californische wet hetzelfde is als overleden.

De familie is buitengewoon verdrietig om het overlijden van de 53 jaar geworden actrice. "We hebben een sprankelend licht, een vriendelijke en vreugdevolle ziel, een liefhebbende moeder en een loyale vriend verloren. Anne zal enorm worden gemist, maar ze leeft voort in haar prachtige zonen en haar iconische oeuvre."

"Haar moed om altijd voor de waarheid op te komen en haar boodschap van liefde en acceptatie die ze verspreidde, zal een blijvende impact hebben."

De machines die Heches hart nog laten kloppen zullen dat volgens People blijven doen tot er een donormatch is gevonden. Een vertegenwoordiger van Heche liet afgelopen week al weten dat de actrice graag orgaandonor wilde worden.