‘Hassan terug naar Papendal is een optie’

DOHA (ANP) - De zoektocht naar een nieuwe coach voor Sifan Hasan is begonnen. "Ik zie ook de mogelijkheid dat ze weer in Nederland op Papendal komt trainen. Cruciaal is wie haar nieuwe trainer wordt’’, zegt technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie.

De atlete die Nederland twee gouden medailles bezorgde op de WK atletiek (1500 en 10.000 meter), zit nu zonder coach. Haar Amerikaanse trainer Alberto Salazar kreeg tijdens het toernooi in Doha te horen dat hij per direct voor vier jaar is geschorst voor het overtreden van dopingregels.

"Sifan wil het liefst niet weg uit het Oregon Project in Amerika, dat is vanuit haar gezien ook logisch gedacht. In Amerika is ze een betere atlete geworden; ze heeft hier in Doha twee exceptionele prestaties geleverd. Er zijn daar natuurlijk andere trainers, maar de vraag is of ze dat moet willen. Imago speel hierbij een grote rol, want ook al hebben wij het volste vertrouwen in haar als schone atlete, die zaak rond Salazar heeft ook haar imago geschaad.’’