Hassan weer niet gekozen tot beste atlete van de wereld

MONACO (ANP) - Sifan Hassan is ook dit jaar niet gekozen tot beste atlete van de wereld. De Venezolaanse hink-stap-springster Yulimar Rojas won de verkiezing van mondiale bond World Athletics, die plaatsvond in een virtuele ceremonie.

De Nederlandse atlete behoorde in 2020 evenals vorig jaar tot de vijf finalisten die kans maakten op de eretitel. Hassan, de tweevoudig wereldkampioene van Doha 2019, verpulverde begin september in Brussel het werelduurrecord en bracht het op 18,930 kilometer. Ze liep enkele weken later in Hengelo ook een Europees record op de 10.000 meter. Haar 29.36,67 is de vierde tijd ooit gelopen.

Vorig jaar zag ze de prijs gaan naar de Amerikaanse hordeloopster Dalilah Muhammad, dit jaar troefde Rojas haar af. De Venezolaanse won alle wedstrijden waar ze meedeed en bracht het wereldrecord op 15,43 meter.

Bij de mannen won de Zweedse polsstokhoogspringer Armand 'Mondo' Duplantis de verkiezing. Hij kroonde zich tot beste atleet van het jaar door het wereldrecord twee keer te verbeteren en op 6,18 meter te zetten.