Heerenveen haalt Noorse spits als opvolger Sarr

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen heeft de Noorse spits Daniel Karlsbakk aangetrokken als opvolger van Amin Sarr. De 19-jarige Karlsbakk ondertekende een contract tot de zomer van 2026 in het Abe Lenstra-stadion en neemt ook het rugnummer 9 over van de Zweed Sarr. Hij is na Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely en Jeffrey Bruma de vierde winteraanwinst van Heerenveen.

De Friese club verkocht maandag aanvaller Sarr voor minimaal 11 miljoen euro aan Olympique Lyon. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 12 miljoen euro. Als opvolger kwam Heerenveen uit bij de Noorse jeugdinternational Karlsbakk, die afgelopen jaar in eigen land voetbalde voor Viking FK.

"Hij is een speler met veel potentie, een jonge jongen die in het moderne voetbal past", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Daniel heeft een hoge intensiteit, goede fysieke voorwaarden en snelheid. We verwachten dat hij zich hier uitstekend kan ontwikkelen. Daniel krijgt de komende maanden de tijd om zich hier aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en club."

Heerenveen staat in de Eredivisie op de achtste plaats.