Hemsworths steunen project om Tasmaanse tijger terug te brengen

De broers Chris, Liam en Luke Hemsworth steunen wetenschappers die de Tasmaanse tijger weer terug willen brengen. De Australische acteurs hebben geïnvesteerd in het bedrijf Colossal Biosciences, dat ook wil proberen de wolharige mammoet weer tot leven te wekken, schrijft persbureau Bloomberg.

De Tasmaanse tijger was een vleesetend buideldier, dat ook wel buidelwolf werd genoemd. Het laatste exemplaar zou al in 1936 in gevangenschap zijn gestorven.

"Onze familie blijft toegewijd aan het ondersteunen van natuurbeschermingsinspanningen over de hele wereld en het beschermen van de Australische biodiversiteit heeft een hoge prioriteit", liet Chris Hemsworth weten in een verklaring. "Het uitsterven van de Tassie Tiger had een verwoestend effect op ons ecosysteem en we zijn verheugd om de revolutionaire inspanningen voor natuurbehoud te ondersteunen."

De middelste van de Hemsworth-broers zette zich al eerder in voor natuurbehoud. Zo hielp de acteur in 2020 al Tasmaanse duivels uit te zetten op het Australische vasteland.