Henry Golding: diversiteit niet belangrijk bij keuze nieuwe Bond

Henry Golding wordt vaker genoemd als mogelijke opvolger van Daniel Craig als James Bond, maar hij zou niet willen dat zijn afkomst daarbij de doorslag zou geven. In een interview met Radio Times zegt de Brits-Maleisische acteur dat diversiteit geen rol zou moeten spelen bij de keuze voor een nieuwe Bond.

Golding vindt het positief dat er over diversiteit wordt gepraat, maar zegt dat het belangrijker is om iemand te vinden die past bij de persoonlijkheid van Bond. Volgens Golding is Bond een man met inhoud, een man met stoïcijnse eigenschappen maar ook een gevoelige kant.

"Ik denk dat ze de juiste persoon zullen kiezen voor de rol. Of ze nou zwart, Aziatisch, latino of gemengd zijn. Zolang ze maar die eigenschappen bezitten. Ik denk dat dat is wat de fans echt willen."

Ook onder anderen Idris Elba en Regé-Jean Page zijn vaak genoemde kandidaten voor de rol van de beroemde geheim agent. Vooral de 49-jarige Elba wordt al lang gelinkt aan de rol, en veel fans zouden het wel zien zitten om voor het eerst een niet-witte acteur als James Bond te zien. Bond-producer Barbara Broccoli liet eerder weten daarvoor open te staan.